Ανέσεις :
Κέντρο χωριού 100m
Ενοικίαση αυτοκινήτου <4km
Ενοικίαση σκάφους <4κm
Αρτοπωλείο 100m
Έτοιμα φαγητά 100m
Σούπερ μάρκετ 100m
Τράπεζα 4km
Φαρμακείο 4km
Νοσοκομείο 4km

Πρόσβαση:
Αεροδρόμιο Άκτιο Λευκάδα,  Λευκάδα,  Ιόνια Νησιά, Ελλάδα
Απόσταση : 22km
Χρόνος : 25'

Αεροδρόμιο Αθηνών Ελευθέριος Βενιζέλος
Απόσταση : 380km
Χρόνος : 4 ώρες

Καρυώτες. Η τοποθεσία

Από τους Καρυώτες, μπορεί κανείς να επισκεφτεί όλες τις παραλίες του νησιού. Οι Καρυώτες είναι λόγω γεωγραφικής θέσης, το ιδανικό ορμητήριο για να επισκεφθεί κανείς τα αξιοθέατα και της ομορφιές ολόκληρης της Λευκάδας.

Ο οικισμός βρίσκεται μπροστά στον ιστορικό λόφο «Κούλμος», στον οποίο βρίσκονται ερείπια από την ακρόπολη της αρχαίας πόλης «Νήρικος», πρωτεύουσας του νησιού.

Στους Καρυώτες βρίσκονται οι πρώτες «Αλυκές του Αλεξάνδρου», που δημιουργήθηκαν για πρώτη φορά τον 17ο αιώνα από τους Φράγκους. Οι Αλυκές λειτούργησαν μέχρι το 1988 διατηρώντας τη δομή των ενετικών σχεδίων.

Στην όμορφη τοποθεσία των Αλυκών, μπορεί κανείς να απολαύσει τον περίπατό του, σε μια παραθαλάσσια διαδρομή τεσσάρων χιλιομέτρων, ιδανική για τζόκινγκ.

Συγκεκριμένες δραστηριότητες επιτόπου ή σε απόσταση μικρότερη από 1,5 km/1 μίλι: Ψάρεμα, Διαδρομή περιπάτου, Τζόκινγκ, Ποδηλασία, Κολύμβηση.

Δραστηριότητες αναψυχής σε απόσταση μικρότερη από  10 km /6 μίλια: Κολύμβηση, θαλάσσιο ποδήλατο, θαλάσσιο σκι, ιστιοπλοΐα, kitesurf, παράκτια/δασικά μονοπάτια, πεζοπορία, ποδήλατο βουνού (διαδρομή), εκδρομές με σκάφος, ψάρεμα.

Αξιοθέατα και χαλάρωση, επιτόπου ή σε απόσταση μικρότερη από 3,5 km/ 2 μίλια: Εστιατόρια, Μπαρ/παμπ, Μουσεία, Διεθνές Φεστιβάλ Φολκλόρ -Αύγουστος, Εκθέσεις ζωγραφικής, Κινηματογράφος.

/